Het belang van een goede voorbereiding bij het behangen van de kinderkamer

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar naast het kiezen van de juiste meubels en accessoires, is ook de uitstraling van de kinderkamer erg belangrijk. Behang kan enorm bijdragen aan de sfeer van de kamer en kan een bepaald thema uitstralen. Het is daarom belangrijk om bij het behangen van de kinderkamer een goede voorbereiding te treffen. In dit artikel bespreken we waarom een goede voorbereiding zo belangrijk is en geven we tips om het behangen voorspoedig te laten verlopen.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het behangen veel makkelijker en efficiënter verloopt. Daarnaast voorkomt het veel problemen en bespaart het tijd en geld op lange termijn. Dit zijn de stappen die je moet nemen voor een goede voorbereiding:

Kies het juiste behang

Voordat je begint met het behangen van de kinderkamer, is het belangrijk om het juiste behang te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor behang met een vrolijk patroon of kies voor een effen kleur om rust te creëren. Bedenk daarbij altijd wat het beste past bij de stijl van de kamer en wat het kind mooi vindt.

Bereken de hoeveelheid behang

Voordat je het behang gaat kopen, is het belangrijk om de hoeveelheid te berekenen. Meet daarom de lengte, breedte en hoogte van de kamer op en houdt vast aan de richtlijnen van de fabrikant voor het aantal rollen.

Maak de muur schoon

Zorg dat de muur schoon en droog is voordat je begint met behangen. Verwijder eventuele oneffenheden, scheuren of gaatjes en vul deze indien nodig op.

Verwijder oud behang

Wanneer er nog oud behang op de muren zit, is het belangrijk om dit eerst te verwijderen. Dit kan namelijk zorgen voor problemen bij het aanbrengen van het nieuwe behang.

Bepaal de naden en hoeken

Bepaal van tevoren waar de naden en hoeken komen van het behang. Dit voorkomt dat je tijdens het behangen gaat knippen en snijden terwijl het behang al aan de muur hangt.

Koop de juiste materialen

Zorg dat je alle nodige materialen in huis hebt voordat je begint met behangen. Denk hierbij aan een behangtafel, behanglijm, een behangschaar, een plamuurmes en een plakborstel.

De voordelen van een goede voorbereiding

Nu we hebben besproken hoe je een goede voorbereiding treft, gaan we in op waarom het zo belangrijk is om tijd te besteden aan deze stappen.

Minder risico op problemen

Door vooraf goed na te denken over de aanpak en de juiste materialen aan te schaffen, verklein je de kans op problemen. Denk bijvoorbeeld aan blaasvorming, verschuiving van het behang of scheef geplaatste naden. Dit bespaart zowel tijd als geld.

Sneller behangen

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het behangen sneller verloopt. Door alles van tevoren klaar te zetten en te weten waar je aan begint, kun je in één keer doorwerken en hoef je niet tijdens het behangen nog van alles uit te zoeken.

Mooier resultaat

Door hard te werken aan de voorbereiding zorg je ervoor dat het eindresultaat er mooi uitziet. Het behang hangt strak op de muur en er zitten geen onnodige oneffenheden in.

Tips voor het behangen

Nu je weet waarom een goede voorbereiding zo belangrijk is, delen we nog enkele tips om het behangen voorspoedig te laten verlopen:

– Gebruik een waterpas om er zeker van te zijn dat het behang recht hangt.
– Begin in het midden van de muur en werk zo naar buiten toe om te voorkomen dat het behang scheef komt te hangen.
– Laat het behang na het aanbrengen goed drogen voordat je de kamer opnieuw inricht.
– Verwijder overtollige lijm direct met een vochtige doek.

Conclusie

Een goede voorbereiding is essentieel voor het behangen van de kinderkamer. Door de juiste stappen te nemen en te werken met de juiste materialen, voorkom je problemen en bespaar je tijd en geld. Onthoud daarbij dat een mooi eindresultaat veel kan bijdragen aan de sfeer van de kinderkamer.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het om een kinderkamer te behangen?
2. Heb ik veel ervaring nodig om zelf een kinderkamer te behangen?
3. Wanneer kan ik de kinderkamer weer inrichten na het behangen?
4. Kan ik behang op een muur met structuur aanbrengen?
5. Moet ik het behang nat of droog aanbrengen?

1. Hoe lang duurt het om een kinderkamer te behangen?

Dit hangt af van de grootte van de kamer en de hoeveelheid behang die je moet aanbrengen. Reken op minimaal één hele dag voor het behangen van een gemiddelde kinderkamer.

2. Heb ik veel ervaring nodig om zelf een kinderkamer te behangen?

Nee, met de juiste voorbereiding en materialen kan het behangen van een kinderkamer prima zelf worden gedaan. Volg de instructies van de fabrikant en ga zorgvuldig te werk.

3. Wanneer kan ik de kinderkamer weer inrichten na het behangen?

Laat het behang minimaal 24 uur drogen voordat je weer meubels in de kamer plaatst. De exacte tijd hangt af van de gebruikte lijm en de hoeveelheid behang die is aangebracht.

4. Kan ik behang op een muur met structuur aanbrengen?

Ja, dat kan. Zorg ervoor dat de muur glad en schoon is voordat je het behang aanbrengt. Kies daarnaast voor reliëf behang dat goed past bij de structuur van de muur.

5. Moet ik het behang nat of droog aanbrengen?

In de meeste gevallen moet het behang nat worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het behang zich goed hecht aan de muur en vloeiend kan worden aangebracht. Er zijn echter ook soorten behang die droog moeten worden aangebracht, controleer daarom altijd de instructies van de fabrikant.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts