Het gebruik van behangstickers in de kinderkamer

Behangstickers zijn een fantastische manier om de kinderkamer op te fleuren en een speelse sfeer te creëren zonder de kosten en moeite van traditioneel behang. In dit artikel zullen we bekijken wat behangstickers zijn, waarom ze zo populair zijn voor kinderkamers en hoe je ze het beste kunt gebruiken om je kinderkamer op te vrolijken.

Wat zijn behangstickers?

Behangstickers, ook wel muurstickers genoemd, zijn grote stickers die je op een muur kunt plakken om een bepaald patroon, afbeelding of tekst te creëren. Ze zijn meestal gemaakt van vinyl of plastic en zijn vaak verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en maten.

Waarom zijn behangstickers zo populair voor kinderkamers?

Behangstickers zijn ideaal voor kinderkamers omdat ze erg makkelijk te gebruiken en te verwijderen zijn. Ze zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met traditioneel behang of muurschilderingen en bieden kinderen de mogelijkheid om een kamer te personaliseren en hun eigen stijl uit te drukken.

Hoe gebruik je behangstickers het beste in de kinderkamer?

Er zijn talloze manieren om behangstickers te gebruiken in de kinderkamer, afhankelijk van je eigen smaak en de stijl van de kamer. Hier zijn enkele populaire ideeën:

1. Creëer een thema

Een van de beste manieren om behangstickers in de kinderkamer te gebruiken, is door een thema te creëren. Of je kind nu van superhelden, dieren of prinsessen houdt, er zijn tal van muurstickers verkrijgbaar die bijna elk thema en elke stijl kunnen aanvullen.

2. Accentueer een specifieke muur

Als je niet helemaal klaar bent voor een compleet nieuw thema in de kinderkamer, kan het gebruik van behangstickers om slechts één muur te accentueren een subtiele maar effectieve manier zijn om de kamer op te vrolijken. Overweeg om een ​​muur achter het bed te benadrukken of een speelhoekje in te richten.

3. Mix en match ontwerpen

Je hoeft niet vast te houden aan één ontwerp of patroon bij het gebruik van behangstickers. Het combineren van verschillende ontwerpen en maten kan een interessante visuele mix creëren en de kamer een persoonlijk tintje geven.

4. Maak een muurkalender

Behangstickers kunnen ook heel praktisch zijn! Creëer bijvoorbeeld een muurkalender met behulp van een groot whiteboard en een set muurstickers die de dagen, maanden en seizoenen voorstellen.

5. Citeer inspirerende zinnen

Muurstickers met inspirerende citaten zijn enorm populair en een geweldige manier om een ​​positieve en bemoedigende sfeer in de kinderkamer te creëren. Of het nu gaat om een ​​leuke en lichte quote of iets diepzinnigers, er zijn talloze stickers verkrijgbaar om uit te kiezen.

Hoe breng je behangstickers aan?

Het aanbrengen van behangstickers is relatief eenvoudig, maar het kan enige oefening vereisen om de vaardigheid onder de knie te krijgen. Hier zijn enkele algemene tips voor het aanbrengen:

– Zorg ervoor dat de muur schoon en droog is voordat je begint.
– Meet en markeer de plaats waar je de sticker wilt plaatsen.
– Verwijder de achterkant van de sticker en breng deze langzaam en voorzichtig aan op de muur.
– Gebruik een schraper of creditcard om eventuele luchtbellen onder de sticker weg te schrapen.
– Als je meerdere stickers gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je de juiste tussenafstand aanhoudt.

Hoe verwijder je behangstickers?

Een van de grote voordelen van behangstickers is dat ze relatief eenvoudig te verwijderen zijn zonder sporen achter te laten op de muur. Hier zijn enkele tips voor het verwijderen:

– Verwijder de sticker langzaam en voorzichtig van de muur.
– Als de sticker niet makkelijk loskomt, gebruik dan een föhn om de lijm zacht te maken en te verzachten.
– Als er residu op de muur achterblijft, gebruik dan een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om dit weg te vegen.

Conclusie

Behangstickers zijn niet alleen een leuke en gemakkelijke manier om de kinderkamer op te vrolijken, maar ook een betaalbaar alternatief voor traditioneel behang en muurschilderingen. Of je nu een compleet nieuw thema wilt creëren of gewoon een accentmuur wilt maken, behangstickers bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

1. Zijn behangstickers duur?
2. Zijn behangstickers veilig voor kinderen?
3. Kun je behangstickers verplaatsen als je van gedachten verandert?
4. Zijn er speciale reinigingsmiddelen nodig om behangstickers te verwijderen?
5. Wordt er een applicatietool geleverd met de behangstickers?

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts