Inspiratie voor kinderbehang met boerderijthema

Als ouder wil je jouw kind de beste slaapkamer geven die je maar kunt bedenken. Je wilt niet alleen een mooie kamer creëren, maar ook een kamer die past bij de persoonlijkheid en interesses van jouw kind. In deze blogpost zullen we ons richten op het creëren van een kinderkamer met een boerderijthema. We zullen je inspireren met leuke ideeën voor kinderbehang waar jouw kleintje zeker van zal dromen.

1. Verbeelding met boerderijdieren

Boerderijdieren zijn niet alleen schattig, maar ook educatief voor kinderen. Je kunt een behang kiezen met koeien, schapen, paarden en varkens om de fantasie van je kind te stimuleren.

2. Accentmuur met de boerderij

Als je niet wilt dat je hele kamer vol zit met dieren, dan kun je ook kiezen voor een accentmuur. Hierop kan je mooi een hele boerderij schilderen met dieren en gebouwen. Hierdoor wordt de kamer authentiek en gaat je kind volledig op de boerderij.

3. Boerderijpuzzel

Je kunt ook kiezen voor behang met puzzelstukjes met boerderijdieren erop. Hiermee kunnen kinderen leren over dieren en ook hun eigen kamertje versieren.

4. Grappige boerderijaccenten

Wil je liever geen standaard behang, dan kun je de kamer opfleuren met grappige accenten zoals een muursticker, muurschilderingen of fotobehang van je eigen boerderijdier(en). Hierdoor zorg je voor unieke en persoonlijke details in de kinderkamer.

5. Graanveld

Je kunt ook kiezen om jouw kind in slaap te laten vallen onder de sterrenhemel van een graanveld. Met behang dat uitzicht biedt op een mooi groen veld met koren verhoog je zeker de romantische sfeer in de slaapkamer voor jouw kind.

6. Boerenhoeve

Als jouw kind een boerderij in z’n hoofd heeft, kan het leuk zijn om een behang op te hangen van de binnenkant van zo’n boerenhoeve. Hierdoor krijgen afspeelmomenten en verhalenverzinnen over het boerenleven meer details.

7. Laag water

Je kunt ook met speciaal fotobehang de slaapkamer van jouw kind veranderen in een lowland waarbij het grasland overspoeld is met water en eenden, kikkers en andere dieren rondzwemmen. Heerlijk fris groen en zachte kleuren zorgen ervoor dat de kinderkamer er rustig en vriendelijk uitziet.

8. Klassieke graanvelden

Met behang dat een klassiek landschap toont van de graanvelden, krijg je het gevoel van huiselijkheid en rust. Deze sfeer doet het vooral goed in combinatie met kindermeubels van natuurlijk grenenhout of andere houtsoorten.

9. Boerderijgrasmaaier

Je kunt ook een muursticker kiezen van een boerenmachientje. De grasmaaier op de muur zien schept een gemoedelijke huissfeer en doet kinderen verheugen op de volgende klus die ze samen met papa of mama kunnen uitvoeren.

10. Boerenwereld

Met zo’n behang op de muur kan je behalve de boerderijdieren ook een klein beetje de echte boerenwereld binnenhalen in de kinderkamer. Dat brengt je kinderen nóg dichterbij het platteland en liefde voor dieren en natuur.

11. Boerenkarren

Je kunt ook kiezen voor fotobehang met boerenkarren. Hierdoor krijgt de kamer een klassieke en nostalgische uitstraling waarbij de nadruk komt te liggen op de kinderlijke verhalen en dromen.

12. Koeien en tractoren

Het is overduidelijk dat kinderen dol zijn op dieren en ze vinden het ook heerlijk om af en toe op een tractor te zitten. Een behang met tractoren of koeien erop is dus goed voor de fantasie en de motorische ontwikkeling van het kind.

13. Boerenboerderij

Een boerderij in de slaapkamer! Wat wil je nog meer? Er zijn verschillende sets met fotobehang waarbij je een complete boerderij kunt plakken tegen de muur. Dit zorgt voor een unieke sfeer en onafhankelijke beleving.

14. Pony’s en paarden

Is jouw kind gek van paarden, dan is het de moeite waard om naar behang te kijken van paarden en pony’s. Hier kunnen kinderen hun fantasie op loslaten en hun eigen paardenstal inrichten.

15. Boerderijramen

Fotobehang van houten boerderijramen geeft instant sfeer aan de kinderkamer. Hierdoor waant je kind zich direct in een landelijke omgeving. Je kunt dit combineren met het bevestigen van gordijnen van lichte katoen.

We hopen dat deze ideeën je hebben kunnen inspireren om de kinderkamer in een boerenjasje te steken. Maak het zo gek als je zelf wilt en laat je creatieve kant zien!

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts