Inspiratie voor kinderbehang met junglethema

Het gebruik van behang om een kamer op te frissen is een populaire en effectieve manier om een ruimte te veranderen. Dit geldt ook voor kinderkamers, waar de sfeer van de kamer belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Een manier om een kinderkamer te transformeren is door gebruik te maken van kinderbehang met een junglethema. Hier volgen een aantal inspirerende ideeën voor het inrichten van een kinderkamer met junglebehang.

De kleuren

Bij de keuze voor jungle behang voor een kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren. Groen is natuurlijk een voor de hand liggende keuze, maar ook andere kleuren kunnen gebruikt worden om het junglethema te benadrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blauw voor een rivier of de lucht, geel voor exotische bloemen en rood voor papagaaien. Door het combineren van verschillende kleuren ontstaat er een mooi, dynamisch geheel.

Het ontwerp

Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar voor junglethema behang voor de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een afbeelding van een afgelegen jungle met veel dieren en planten. Een andere optie is om te kiezen voor een patroon met alleen planten of dieren, zoals olifanten, leeuwen of giraffen. Voor een extra dimensie kan ook gekozen worden voor behang met reliëf; dit geeft de kamer een extra dynamische uitstraling.

Accessoires

Om het thema compleet te maken, is het belangrijk om ook rekening te houden met de accessoires in de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor knuffelbeesten, kussens of dekens met een junglethema. Een andere optie is om jungle planten in de kamer te zetten om het geheel nog realistischer te maken. Door het combineren van verschillende accessoires kan een jungle sfeer gecreëerd worden die het kind zal aanspreken.

Contrast

Hoewel het gebruik van junglethema behang voor de kinderkamer kan zorgen voor een verfrissende uitstraling, is het belangrijk om ook rekening te houden met contrast. Een teveel aan groen en andere natuurlijke kleuren kan zorgen voor een saaie uitstraling en minder gedetailleerde behangontwerpen kunnen juist minder aantrekkelijk zijn. Een optie is om gebruik te maken van contrasterende kleuren, contrastrerend behang of andere patronen om de boel evenwichtig te houden.

Personalisatie

Om de kinderkamer extra speciaal te maken, kan er ook gebruik gemaakt worden van personalisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het behangen van een gedeelte van de muur met een stadsgezicht uit de buurt waar het kind geboren is of een familiefoto. Op deze manier wordt het thema ‘jungle’ op een unieke manier gecombineerd met bijvoorbeeld sentimentele momenten.

Muurspeelplaats

Als er een wat groter budget beschikbaar is, overweeg dan eens om een muurspeelplaats aan te leggen in de kinderkamer. Hierbij worden delen van de muur vervangen door klimmuren en ladders, eventueel met het gebruik van behang. Op deze manier wordt de kamer op een unieke en interactieve wijze ingericht, en kan de muurspeelplaats een plek zijn waar kinderen zich urenlang vermaken.

Coaching

Als u vragen heeft over hoe u uw kamer moet inrichten, kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Een interieurontwerper kan u helpen met handige tips en gebruiken, en kan de inrichting van de kinderkamer tot in detail uitwerken.

Beperkte kleurcombinaties

Het is ook mogelijk om te experimenteren met beperkte kleurcombinaties bij het inrichten van een kinderkamer met junglethema. Door het beperken van de kleuren ontstaat er een rustig kleurenpalet dat toch een junglesfeer uitstraalt. Belangrijk hierbij is om de kleuren goed op elkaar af te stemmen en rekening te houden met contrast.

Fotomuur

Maak van een kale muur een echte jungle door het creëren van een fotomuur. Hierbij kan gedacht worden aan een serie van foto’s met daarin de natuur, zoals een groep apen in een boom of een tijger die door een rivier loopt. Maak gebruik van verschillende groottes in frames om de fotomuur een speels effect te geven, en combineer deze met junglethema behang.

Rustig behang

Behalve volledig bedekte muren is het ook mogelijk om te kiezen voor behang dat bijvoorbeeld alleen aan de bovenkant van de muur is aangebracht. Dit is een optie voor als het volledig bedekken van een muur met junglethema behang iets teveel is van het goede. Combineer dit rustige behang met andere decoratieve elementen, zoals knuffeldieren of planten, om toch de gewenste junglesfeer te creëren.

Gewaagde kleur

Kies een gewaagde kleur voor de muren om de junglebehang tot zijn recht te laten komen. Er kan gedacht worden aan bruin of beige voor een bosachtige uitstraling, of juist gebruik maken van feloranje, rood of zelfs geel om meer levendigheid te brengen. Combineer dit met junglethema accessoires zoals kussens of dekbedovertrekken om de kinderkamer tot een geheel te brengen.

Donkere accenten

Gebruik donkere accenten op de muur om het junglethema te benadrukken. Dit kan gedaan worden door te kiezen voor behang met een donkere achtergrond, zoals een nachtelijke jungle of een silhouette van een dier. Het gebruik van donkere accenten in combinatie met lichte junglethema behang zorgt voor een mooi contrast. Combineer dit met junglethema accessoires om het geheel compleet te maken.

Kameraccessoires

Om het junglethema compleet te maken, zijn er verschillende decoratieve kameraccessoires verkrijgbaar. Denk hierbij aan muurstickers van olifanten, leeuwen en andere wilde dieren, junglethema lampen met bladeren erop verwerkt of foto’s van tropische filmlocaties. Door gebruik te maken van deze kameraccessoires wordt de junglethema kinderkamer nog specialer.

Meubilair in de kinderkamer

Meubilair in de kinderkamer kan ook gebruikt worden om het junglethema te benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een boomstamtafel en stoelen of een boomhutbed. Door het combineren van meubels met junglethema accessoires wordt de junglethema kinderkamer nog specialer.

Niet beeldenbehang

Niet alle junglethema behang heeft vintage afbeeldingen met fascinerende close-ups van dieren. Er zijn ook fotobehang dat modern en mooi is en toch een junglethema ademt. Zo kunnen bamboescheuten gebruikt worden op de muur, of patronen van junglebladmotieven gecombineerd worden met perkamentdieren.

Dieren aan de muur

Om de junglethema kinderkamer extra te laten spreken, kunnen de dieren uit het behang letterlijk worden omgezet naar de echte huiskamer. Tel bijvoorbeeld de verschillende dieren in het behang en selecteer de beste opties. Haal een pluche versie van het dier en hang deze aan de muur of zet hem op een plank. Dit geeft de junglethema kinderkamer een extra speelse uitstraling.

Combinaties met behangsoort

Bij hun zoektocht naar junglemotieven kiezen de meeste mensen voor vinylbehang of papier. Maar er is tegenwoordig meer breed scala aan opties zoals textiel- of vliesbehang. Textielbehang geeft zachtheid en vereffent.

Conclusie

Het gebruik van kinderbehang met junglethema kan een kinderkamer omtoveren tot een prachtige en interessante plek waar kinderen zich op hun gemak voelen. Door middel van inspirerende ontwerpen, accessoires, kleuren, contrasten en personalisatie kan een junglethema kinderkamer tot leven komen. Het gebruik van het juiste behang, meubilair en accessoires kan een verschil maken in het uiteindelijke resultaat. Door gebruik te maken van de bovengenoemde ideeën kunt u een prachtige junglethema kinderkamer creëren die het kind zich thuis laat voelen en inspireert.

Wat voor kleuren passen het best bij junglethema behang voor de kinderkamer?

Groen is een voor de hand liggende keuze bij junglethema behang voor de kinderkamer, maar ook andere kleuren zoals blauw, geel en rood kunnen gebruikt worden om het thema te benadrukken. Het combineren van kleuren kan een dynamisch geheel opleveren.

Hoe kan het junglethema behang gecombineerd worden met meubilair en accessoires?

Meubilair met junglethema kan gebruikt worden om het thema te benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een boomstamtafel en stoelen of een boomhutbed. Accessoires zoals muurstickers van dieren, lampen met bladeren of foto’s van tropische filmlocaties maken de junglethema kinderkamer extra speciaal.

Is het mogelijk om personalisatie toe te voegen aan junglethema behang?

Ja, het is mogelijk om junglethema behang te personaliseren. Behang bijvoorbeeld een gedeelte van de muur met een foto van een stadsgezicht uit de buurt waar het kind geboren is. Op deze manier wordt het thema ‘jungle’ gecombineerd met sentimentele momenten.

Hoe kan contrast worden toegevoegd aan een junglethema kinderkamer?

Contrast kan worden toegevoegd door gebruik te maken van het combineren van kleuren, patroon en andere ontwerpen. Een teveel aan groen kan zorgen voor een saaie uitstraling en minder gedetailleerde behangontwerpen kunnen juist minder aantrekkelijk zijn. Een optie is om gebruik te maken van contrasterende kleuren of patronen om de boel evenwichtig te houden.

Welke materialen zijn het beste voor junglethema behang voor de kinderkamer?

Er zijn verschillende materiaalsoorten beschikbaar voor junglethema behang, waaronder vinylbehang, papieren behang, textiel- of vliesbehang. Textielbehang geeft bijvoorbeeld zachtheid en geeft daardoor een zijdezacht gevoel.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts