Inspiratie voor kinderbehang met prinsessenkasteelthema

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook wat betreft interieur en decoratie. Een slaapkamer is voor een kind namelijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen, te lezen en te ontspannen. Wil jouw kind een kamer met een prinsessenkasteelthema? In dit artikel geven wij je inspiratie voor kinderbehang met dit thema.

De kleuren

Prinsessen en kastelen zijn vaak geassocieerd met bepaalde kleuren, zoals roze, paars en goud. Gebruik deze kleuren als basis voor het kamerontwerp. Het is belangrijk om niet te overdrijven, zodat de kamer niet te zoet wordt.

Roze

Roze is een populaire kleur voor een prinsessenkamer. Kies voor verschillende tinten van roze om een speels effect te creëren. Combineer roze met wit, grijs of goud om het geheel wat zachter te maken.

Paars

Paars is ook perfect voor een prinsessenkamer. Het is een elegante kleur die de kamer een koninklijk gevoel geeft. Combineer paars met romige tinten van wit en beige om een rustige uitstraling te creëren.

Goud

Goud is de perfecte accentkleur voor een prinsessenkamer. Het geeft een glamoureus gevoel en past goed bij roze of paarse tinten.

Het behang

Het behang is het middelpunt van de kamer. Dit zijn enkele ideeën voor kinderbehang met een prinsessenkasteelthema.

Prinsessenpatroon behang

Kies voor behang met een patroon van verschillende prinsessen, kastelen en koetsen. Dit geeft de kamer meteen een koninklijke uitstraling.

Kasteelbehang

Kies voor naadloos behang met een kasteelprint. Dit ziet er groots uit en geeft het gevoel van een echt kasteel.

Bomen en vogels

Creëer een magisch bos door te kiezen voor behang met bomen, bloemen en vogels. Dit past goed bij een prinsessenkasteelthema.

Accessoires

Accessoires zijn essentieel om de kamer af te maken. Hier zijn enkele ideeën voor accessoires die goed passen bij een prinsessenkasteelthema.

Kasteelbed

Een kasteelbed is het ultieme statement piece voor een prinsessenkamer. Het bed kan eruitzien als een kasteel, met torentjes en een glijbaan.

Prinsessentent

Een prinsessentent past goed bij een kasteelbed, of gewoon als speelplek in de kamer. Kies voor een roze of witte tent met een kroon erop.

Gordijnen

Kies voor transparante gordijnen met een romantische uitstraling. Hierdoor ziet de kamer er koninklijk uit en wordt het daglicht mooi gefilterd.

Kussens

Kies voor kussens met prinsessenpatronen, kastelen en koetsen. Deze kussens staan perfect op het bed of op een stoel.

Tips

Hier zijn enkele tips om de kamer met prinsessenkasteelthema succesvol te maken.

Houd het simpel

Houd het ontwerp van de kamer simpel en overzichtelijk. Te veel decoratie kan de kamer onrustig maken.

Laat je kind meedenken

Laat je kind meedenken over het ontwerp van de kamer. Zo voelt het kind zich betrokken en zal het de kamer extra waarderen.

Kies voor duurzame materialen

Kies voor duurzame materialen die lang meegaan. Zo hoef je minder vaak te investeren in nieuwe decoratie.

Mix en match

Mix en match verschillende prinsessenpatronen en kleuren voor een speels effect.

Conclusie

Een prinsessenkasteelthema kamer is een droom voor veel meisjes. Door het gebruik van de juiste kleuren, behang en accessoires kan deze droom werkelijkheid worden. Investeer in duurzame materialen en laat je kind meedenken voor een extra persoonlijke touch.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik de prinsessenkamer verder decoreren?
Er zijn veel opties om de prinsessenkamer verder te decoreren, zoals een prinsessenkast, een sprookjesachtige verlichting of een koninklijk vloerkleed.

2. Hoe kan ik de prinsessenkamer verder uitbreiden?
Om de kamer verder uit te breiden kun je denken aan het toevoegen van speelgoedkist, een boekenplank of een muurschildering.

3. Welke muurkleur past het beste bij een prinsessenkamer?
Roze, paars en wit zijn populaire kleuren die goed bij een prinsessenkamer passen. Kies voor zachte tinten om de kamer niet te druk te maken.

4. Kan ik een prinsessenkamer maken zonder behang?
Ja, een prinsessenkamer kan ook zonder behang worden gemaakt. Gebruik verf in zachte tinten of schilder een muurschildering.

5. Hoe kan ik de prinsessenkamer stoerder maken voor jongens?
Voor jongens kun je een ridderkasteelthema gebruiken en het gebruik van donkerblauw, rood en groen. Kies voor een kasteelbed of ridderaccessoires.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts