Inspiratie voor kinderbehang met sprookjesbos-thema

Kinderen houden van sprookjes en fantasie. Wat is er dan beter dan een slaapkamer met een sprookjesbos-thema? Met de juiste keuze voor kinderbehang creëer je in een handomdraai een magische wereld waarin je kinderen kunnen wegdromen. Maar hoe vind je inspiratie voor kinderbehang met sprookjesbos-thema?

In dit artikel geven we je 15 ideeën voor kinderbehang met een sprookjesbos-thema.

1. Bosdieren

Lieflijke diertjes zijn niet weg te denken in een sprookjesbos. Een behang met schattige vosjes, konijntjes of egeltjes past uitstekend in een kinderkamer met een sprookjesbos-thema. Kies hierbij voor zachte pasteltinten voor een magisch effect.

2. Swingende aapjes

Apen die door het sprookjesbos slingeren geven een vrolijk gevoel. Een behang met swingende aapjes op takken brengt speelsheid en levendigheid in de kinderkamer.

3. Vergezichten

Een behang met vergezichten van het sprookjesbos neemt kinderen mee op avontuur. Je creëert hiermee een sfeervolle en rustige omgeving. Kies voor warme kleuren om dat gezellige effect te versterken.

4. Ridders en prinsessen

Met een behang met afbeeldingen van ridders en prinsessen wanen kinderen zich in een middeleeuwse fantasiewereld. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende stijlen, van strak en modern tot romantisch en sprookjesachtig.

5. Magische vlinders

Vlinders zijn heerlijke inspiratiebronnen voor kinderbehang. Een behang met magische vlinders geeft levendigheid en kleur aan de slaapkamer. Kies hierbij voor felle kleuren die de fantasie van kinderen prikkelen.

6. Huizen in het bos

Kabouterhuisjes passen natuurlijk perfect in een sprookjesbos. Een behang met huizen in het bos zorgt voor een magisch gevoel. Kies hierbij voor zachte, natuurlijke kleuren.

7. Droomhuizen

Een behang met mooie, dromerige huizen geeft de kinderkamer een romantische uitstraling. Een lichtkleurig behang met pasteltinten is hierbij perfect.

8. Luchtballonnen

Sprookjesachtige luchtballonnen boven het sprookjesbos zorgen voor een dromerige sfeer in de slaapkamer. Kies hierbij voor vrolijke kleuren en patronen.

9. Bomen en bloemen

Een behang met bomen en bloemen geeft de slaapkamer een natuurlijke en ontspannen sfeer. Kies hierbij voor groene en zachte kleuren die aansluiten bij de natuur.

10. Fantasywereld

Een behang met een fantasywereld geeft de kinderkamer een mysterieuze uitstraling. Kies hierbij voor donkere kleuren in combinatie met bijzondere vormen en tekens.

11. Elfen

Elfen die door het sprookjesbos dansen zijn betoverend. Een behang met afbeeldingen van elfjes geeft de kinderkamer een sprookjesachtige uitstraling. Kies hierbij voor pasteltinten voor een zachte uitstraling.

12. Bomen en takken

Een behang met bomen en takken geeft de kinderkamer een levendige uitstraling. Kies hierbij voor natuurlijke kleuren en patronen.

13. Dierenrijk

Een behang met het dierenrijk geeft de kamer een vrolijke en gezellige sfeer. Kies hierbij voor felle kleuren en grappige, cartoonachtige afbeeldingen.

14. Betoverende bostafereeltjes

Een behang met betoverende bostafereeltjes neemt kinderen mee op reis in hun eigen fantasiewereld. Kies hierbij voor warme kleuren die de sfeer van een echt sprookjesbos weergeven.

15. Muisjes in het bos

Een behang met muisjes die in het bos wonen is schattig en speels. Kies hierbij voor zachte kleuren zoals pastelroze en pastelblauw.

Met deze 15 ideeën voor kinderbehang met sprookjesbos-thema weet je zeker dat je kinderkamer een betoverende en fantasierijke sfeer krijgt. Kies het behang dat het beste bij jou en je kind past, en maak van de slaapkamer een magisch bos vol dromen.

Veelgestelde vragen

1. Is kinderbehang met sprookjesbos-thema alleen geschikt voor meisjes?

Nee, kinderbehang met sprookjesbos-thema is geschikt voor jongens en meisjes. Er zijn behangsoorten met een stoere en avontuurlijke uitstraling, maar ook met een romantische en dromerige uitstraling.

2. Moet ik het hele huis in sprookjesbos-stijl inrichten als ik voor dit thema kies?

Nee, dat is niet nodig. Een kinderkamer in sprookjesbos-stijl kan prima samengaan met een volwassen inrichting van de rest van het huis. Zorg wel voor enige samenhang, bijvoorbeeld door te kiezen voor bijpassende accessoires in de woonkamer.

3. Is kinderbehang met sprookjesbos-thema duur?

Dat ligt er aan wat je zoekt. Er is kinderbehang in verschillende prijsklassen, van goedkope behangsoorten tot luxe behangsoorten. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor behang van goede kwaliteit, zodat het goed blijft zitten.

4. Kan ik het behangen zelf doen?

Ja, je kunt het behangen zelf doen. Zorg wel voor een goede voorbereiding en het juiste gereedschap. Laat je goed informeren over de benodigdheden bij een bouwmarkt of behangspeciaalzaak.

5. Hoe lang blijft kinderbehang met sprookjesbos-thema mooi?

Dat ligt aan de kwaliteit van het behang en hoe goed je er mee omgaat. Over het algemeen blijft goed behang minstens vijf jaar mooi. Behang met afbeeldingen kan wel sneller verouderen doordat er krassen en vlekken op komen.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts