Kinderbehang voor kleine natuurliefhebbers: bloemen en planten

Als het gaat om het decoreren van de slaapkamer of speelkamer van je kind, is er niets beter dan kleurrijk en levendig behang. En als je kleine een natuurliefhebber is, dan is er geen betere manier om de kamer op te fleuren dan met bloem- en plantenbehang. In dit artikel zullen we bespreken waarom kinderen dol zijn op natuurbehang, welke soorten bloemen- en plantenbehang geschikt zijn voor kinderen en enkele tips voor het decoreren van kinderkamers met dit soort behang.

Waarom kinderen dol zijn op natuurbehang

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dol op kleuren. Voeg daarbij nog eens de fascinatie voor natuurlijke elementen en het is gemakkelijk te begrijpen waarom kinderbehang met afbeeldingen van bloemen en planten zo populair is. Peuters en kleuters zijn gefascineerd door de verschillende kleuren en vormen van bloemen en planten en zullen urenlang naar het behang staren. Bovendien heeft de natuur een rustgevend effect op kinderen en kan natuurbehang hen helpen ontspannen in hun slaapkamer of speelkamer.

Soorten bloemen- en plantenbehang geschikt voor kinderen

Er zijn talloze soorten bloemen- en plantenbehang geschikt voor kinderkamers en speelkamers. Hieronder volgen enkele van de populairste keuzes:

Bloemenbehang

Bloemenbehang is het meest voorkomende type behang en is verkrijgbaar in ontelbare kleuren en patronen. Van zonnige zonnebloemen tot delicate rozen en funky madeliefjes, er is een bloemenpatroon voor iedereen.

Blad- en takbehang

Dit type behang is perfect als je op zoek bent naar iets subtiels en toch intrigerends. Het heeft bladeren, takken, of een combinatie van beiden in erg mooie patronen.

Tropisch behang

Tropisch behang brengt letterlijk de natuur in de kamer van je kind. Hier vind je wilde en spectaculaire prints in felle kleuren die perfect zijn als je je kind wilt onderdompelen in avontuur.

Cactussen en vetplantenbehang

Cactussen en vetplanten vinden we steeds meer terug in kinderkamer-interieurs en niet zonder reden. Het behang bevat vaak mooie, grafische prints van cactussoorten in bijzondere maten en vormen en voegt een avontuurlijke vlak toe aan de kamer.

Patroonbehang

Als je op zoek bent naar iets minder druk dat de natuur toch wel schitterend weergeeft dan is patroonbehang wellicht iets. Denk aan mandala- en mozaïek patronen in plantenvormen waarmee je heel kalm avontuur in de kamer brengt.

Tips voor het decoreren van kinderkamers met bloemen- en plantenbehang

Als je besluit om bloemen- en plantenbehang in de kamer van je kind te gebruiken, houd dan rekening met deze tips:

Kies een kleurenpalet

Kies een kleurenpalet dat past bij de persoonlijkheid van je kind. Speelkamers zijn vaak kleurrijker en vrolijker dan een slaapkamer.

Combineer verschillende patronen

Combineer verschillende patronen van behang met elkaar om een boeiend effect te krijgen, zonder dat de kamer echter te druk wordt.

Voeg passend decor toe

Voeg decoratieve elementen toe die aansluiten op het behang, zoals planten, kussens, of spulletjes die het buitengevoel overbrengen. De kamer krijgt hierdoor een totale afwerking.

Verlichting

Verlichting is cruciaal in de kamer, zowel sfeerverlichting als functionele verlichting. Richt spots op het behang om de patronen nog beter uit te laten komen en een bijzondere inbreng te geven.

Met deze tips kun je gemakkelijk de perfecte kinderkamer maken met bloemen- en plantenbehang.

Conclusie

Kinderbehang met bloemen en planten wekt gevoelens van geluk en rust op bij kinderen. Het is gemakkelijk om een ​​mooie en spannende ruimte te creëren voor je kind met de juiste keuze van behang. Kies de patronen en kleuren die passen bij de persoonlijkheid van je kind en zorg ervoor dat de kamer is ingericht met de juiste decoratieve elementen. Doe je best om een rustige en mooie leefomgeving te creëren waarin je kind jarenlang kan genieten.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste type behang voor een kinderkamer?

Er zijn veel soorten kinderbehang, waaronder muurschilderingen, blad- en takbehang, bloemenbehang en zelfs cactussen- en vetplantenbehang. Kies voor behang met een kleurenpalet dat past bij de persoonlijkheid van je kind.

Hoe kan ik meerdere wallpapers in één kamer gebruiken?

Een geweldige tip voor het combineren van meerdere wallpapers in één kamer is om het behang te scheiden met een plank, lambrisering of houten grens om een ​​duidelijk gedefinieerde overgang van kleur en behangpatronen aan te duiden.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het behang lang meegaat?

Goed en schoonmaken en regelmatig opfrissen is het geheim voor langdurig behoud. Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om stof van het behang te verwijderen en poets vochtige vlekken zo snel mogelijk weg. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het onderhoud van het behang.

Kunnen kinderen met allergieën ook bloemen- en plantenbehang hebben?

Natuurbehang is veilig voor kinderen met allergieën, maar vermijd gebruik van behang met sterke of synthetische geuren. Kies materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en vermijd behang met teveel textuur.

Wat zijn de trends in kinderbehang?

Als het gaat om trends in kinderbehang, zien we momenteel veel meer back-to-nature-inspiratie, van tropische planten tot oerwouden en dieren in het wild. Bloemenbehang is echter nog steeds onverkrijgbaarbaar.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts