Leuke en interactieve ontwerpen voor kinderkamers

Kinderen brengen veel tijd door in hun slaapkamers, dus het is belangrijk om het een leuke en inspirerende ruimte te maken waar ze kunnen spelen, leren en ontspannen. Het juiste behang kan een grote rol spelen bij het creëren van een unieke en persoonlijke kamer. In dit artikel bespreken we enkele leuke en interactieve ontwerpen voor kinderkamers die zeker zullen inspireren.

Kies leuke en speelse prints

Maak van de slaapkamer van je kind een leuke plek door te kiezen voor behang met een leuke, speelse print. Denk aan afbeeldingen van dieren, hartjes, sterren, stippen of stippen in verschillende kleuren. Bij kinderbehang.nl hebben we een enorme selectie van schattige en kleurrijke patronen om uit te kiezen.

Maak gebruik van felle kleuren

Felle kleuren zijn perfect voor kinderkamers. Ze zorgen voor een levendige en energieke sfeer die stimulerend kan zijn voor kinderen. Kies voor behang in kleuren zoals oranje, geel, groen of blauw om een speelse sfeer te creëren.

Gebruik patronen en kleuren om de kamer op te splitsen

Als je de kamer van je kind visueel wilt opdelen zonder muren te bouwen, kun je gebruik maken van patronen en kleuren. Met behang kun je bijvoorbeeld een muur in een andere kleur of patroon bedekken dan de andere muren. Dit kan helpen om een bepaalde hoek van de kamer te benadrukken of om functies zoals een slaapgedeelte of een speelhoek te markeren.

Creëer een verhalende muur

Met verhalend behang kun je een hele muur omtoveren tot een verhalenboek. Kies een behang met een verhalend design en maak een muur in de kamer van je kind tot het middelpunt van het verhaal. Dit kan een inspirerende omgeving creëren waar je kind zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten.

Voeg muurstickers toe

Muurstickers zijn de perfecte manier om wat extra karakter toe te voegen aan de kinderkamer. Of je nu kiest voor stickers van dieren, bloemen of stripfiguren: er is altijd iets dat past bij de smaak van jouw kind. Muurstickers zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, zodat je van ontwerp kunt veranderen als jouw kinderen ouder worden.

Kies een thema

Een thema kan een speelse en inspirerende sfeer creëren in de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een thema als “onderwaterwereld” of “ruimte”, en kies vervolgens behang en accessoires die passen bij dit thema. Dit kan er voor zorgen dat de kinderkamer een fantasiewereld wordt waar je kinderen zich uren kunnen vermaken.

Ga voor een 3D-effect

Waarom zou een muur vlak moeten zijn? 3D-behang geeft diepte en textuur aan elke kamer. Kies bijvoorbeeld voor een behang van een reliëf of patroon dat omhoogkomt uit de muur. Dit type behang wordt ook wel reliëf behang genoemd en zorgt ervoor dat de kinderkamer echt tot leven komt.

Voeg een krijtbordmuur toe

Een krijtbordmuur is niet alleen een praktische toevoeging aan de kinderkamer, het kan ook voor veel speelplezier zorgen. Met krijt kunnen kinderen hun creativiteit uitoefenen op de muur zonder zich zorgen te maken over permanent markeren. Kies voor een behang met krijtbordverf of bevestig een krijtbordfolie op de muur om een krijtbordmuur te creëren die past bij de rest van het interieur.

Mix en match verschillende prints

Voor een speelse en creatieve sfeer kun je verschillende prints met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld voor één muur met een patroon en gebruik effen behang op de andere muren. Of combineer verschillende prints voor een unieke en persoonlijke kamer.

Maak gebruik van texturen

Behang met een textuur kan een groot verschil maken in de uitstraling van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor behang met een reliëf, linnen of een andere textuur die past bij de rest van het interieur. Dit kan een interessante en unieke sfeer creëren.

Ga voor gedurfd en kleurrijk

Soms is het gewoon leuk om creatief te zijn met kleur. Als je graag een opvallend interieur wilt creëren, kies dan voor gedurfd gekleurd behang. Felle kleuren zoals roze, geel, oranje en blauw kunnen voor een vrolijke en levendige sfeer zorgen.

Kies voor fotobehang

Wil je van de slaapkamer van je kind een echte blikvanger maken? Kies dan voor fotobehang. Je kunt kiezen voor een behang met een foto van een ruimteschip, de jungle, of bijvoorbeeld een sportauto. Met fotobehang wordt de slaapkamer van jouw kind pas echt persoonlijk en uniek.

Gebruik behang om zichtlijnen te verbeteren

Wil je de kamer groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is? Behang met verticale strepen kan helpen om de kamer hoger te laten lijken. Horizontale strepen kunnen helpen om de kamer breder te laten lijken. Je kunt deze patronen ook gebruiken om een bepaalde hoek te benadrukken.

Laat de kinderen meekiezen

De kinderkamer moet een ruimte zijn waar jouw kind zich thuis voelt. Laat ze dus meekiezen bij de inrichting. Zij weten vaak het beste wat zij leuk vinden en wat bij hen past. Zo creëer je in no-time de meest inspirerende kinderkamer.

Conclusie

Behangen kan een lastige klus zijn, maar het resultaat kan het zeker waard zijn. Door te spelen met kleuren, patronen en texturen creëer je een unieke en persoonlijke kinderkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ga op zoek naar inspiratie en creëer de perfecte ruimte voor jouw kind.

Veelgestelde Vragen

1. Kan ik fotobehang aanbrengen op een ongelijke muur?
Ja, zolang de muur schoon, droog en vlak is, kun je fotobehang gebruiken op een ongelijke muur. Onthoud wel dat de oneffenheid van de muur de kwaliteit van de print kan beïnvloeden.

2. Kan ik behang op plafonds gebruiken?
Ja, behang kan worden gebruikt op plafonds, maar het kan een beetje lastiger zijn om het goed aan te brengen omdat je boven je hoofd werkt. Misschien is het handiger om dit door een professional te laten doen.

3. Hoeveel behang heb ik nodig voor een standaard kinderkamer?
Dit hangt natuurlijk af van de grootte van de kamer en het gekozen patroon. Bij kinderbehang.nl kun je eenvoudig een inschatting maken van hoeveel behang je nodig hebt met behulp van de calculator die bij elk product zit.

4. Kan ik behang op elke muur aanbrengen?
In principe kan behang op bijna elke muur worden aangebracht. Het is belangrijk dat de muur schoon, droog en vlak is voordat je begint met behangen.

5. Kan ik behang over oude behanglagen aanbrengen?
Ja, dat kan, maar je moet wel zeker weten dat de oude lagen goed vastzitten. Je kunt de oude lagen het beste verwijderen als ze niet goed meer vastzitten of als er te veel lagen zijn. Zorg er wel voor dat de muur vlak en schoon is voordat je begint met behangen.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts