Leuke en kleurrijke ontwerpen voor peuters

Peuters zijn dol op kleuren en patronen. Wat is dan beter om hun slaapkamer of speelkamer op te fleuren dan met kleurrijk behang? Er zijn zoveel opties om uit te kiezen, maar hoe kies je het perfecte behang voor je kleintje? In dit artikel delen we tips en ideeën om je te helpen bij het kiezen van het ideale behang voor je peuter.

1. Wat zijn de interesses van je peuter?

Voordat je begint met het zoeken naar behang, is het belangrijk om rekening te houden met de interesses van je peuter. Houdt je kind bijvoorbeeld van dieren, voertuigen, of sprookjes? Door het kiezen van behang met hun favoriete onderwerp, zorg je ervoor dat de ruimte perfect past bij hun persoonlijkheid en stijl.

2. Houd het rustig

Vermijd teveel drukke patronen en kleuren, want ze kunnen overweldigend zijn voor kleine kinderen. Kies in plaats daarvan voor een ontwerp met wat rustigere patronen of één opvallend patroon als accentmuur.

3. Maak een thema

Als je thematische decoratie wilt aanbrengen, is behang een goede manier om dat te bereiken. Kies kleuren die passen bij het thema en combineer het behang met bijpassende decoraties, zoals kussens, gordijnen, en knuffels.

4. Kies voor afwasbaar behang

Peuters speelden graag met eten, drinken, en verf. Kies daarom voor afwasbaar behang als je wilt voorkomen dat je in de toekomst het behang moet vervangen vanwege vlekken.

5. Overweeg de grootte van de kamer

Als de peuterkamer klein is, kies dan voor een kleurrijk behang met kleine patronen, die de kamer een gevoel van ruimte geven. Als de kamer groot is, kun je voor een opvallender patroon gaan.

6. Denk aan verlichting

Kleurrijk behang komt tot leven in goed verlichtte kamers. Overweeg de plaatsing van lampen om ervoor te zorgen dat het behang er in verschillende lichtomstandigheden mooi uitziet.

7. Houd de leeftijd van je kind in gedachten

Peuters groeien snel en hun interesses veranderen net zo snel. Overweeg daarom om behang te kiezen dat zowel voor peuters als kleuters geschikt is.

8. Kies voor duurzaamheid

Behang moet jaren meegaan, zeker met actieve peuters in het huis. Kies daarom voor behang van goede kwaliteit en koop het bij een gerenommeerde winkel.

9. Speel met kleur

Bij het kiezen van kleuren voor het behang is het belangrijk om rekening te houden met de hele inrichting van de kamer. Vergeet niet om de kleur van het behang af te stemmen op de rest van de accessoires en meubels in de kamer.

10. Test het behang eerst uit

Voordat je het behang stukken plakt, is het een goed idee om een ​​proeflapje op de muur te plakken om te zien hoe het eruit zal zien. Dit kan een goed voorbeeld zijn van hoe de kleuren er in het echt uitzien.

11. Houd rekening met seizoenen

Sommige behangontwerpen zijn geschikt voor elk seizoen, terwijl anderen beter geschikt zijn voor specifieke seizoenen. Houd daarom rekening met de seizoenen wanneer je besluit welk behang je wilt kiezen.

12. Denk buiten de kaders

Behang hoeft niet alleen op muren te worden geplakt. Je kunt het ook gebruiken om meubels, deuren of zelfs speelgoed te decoreren.

13. Kies voor behang met een educatief tintje

Waarom niet kiezen voor behang met een educatief tintje, zoals ABC’s of cijfers? Peuters kunnen spelenderwijs leren terwijl ze hun kamer of speelkamer decoreren.

14. Overweeg een gepersonaliseerd ontwerp

Als je op zoek bent naar iets unieks, waarom dan geen gepersonaliseerd behangontwerp maken? Je kunt bijvoorbeeld een foto van je peuter gebruiken of tekst voor de behangprint.

15. Vraag advies aan professionals

Als je nog steeds moeite hebt om te beslissen welk behang te kiezen, vraag dan om advies aan professionals. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van het behang dat past bij de stijl en behoeften van je kind.

Je hebt nu genoeg ideeën om het perfecte behang voor je peuterkamer te kiezen. Het is belangrijk om te onthouden dat het decoreren van de peuterkamer een leuke en creatieve ervaring kan zijn.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de ideale kleuren voor peuterkamerbehang?
2. Hoe lang gaat gekozen behang mee?
3. Moet je kiezen voor behang dat past bij de inrichting van de rest van het huis?
4. Hoeveel behang heb ik nodig voor een typische peuterkamer?
5. Kan ik behang op een andere manier gebruiken dan het op de muur te plakken?

Veelgestelde vragen antwoorden

1. De ideale kleuren voor peuterkamerbehang zijn heldere en vrolijke kleuren die de verbeeldingskracht van je peuter stimuleren. Je kunt kiezen voor kleuren die passen bij het thema van de kamer.
2. De levensduur van behang hangt af van de kwaliteit van het product en de manier waarop het wordt gebruikt en onderhouden. Houd er rekening mee dat behang dat in kinderkamers wordt gebruikt over het algemeen de neiging heeft om sneller beschadigd te raken dan elders.
3. Het is een goed idee om te kiezen voor behang dat past bij de inrichting van de rest van het huis om een geïntegreerd gevoel te creëren. Maar vergeet niet om de persoonlijkheid van je peuter te overwegen bij het kiezen van het behang.
4. Hoeveel behang je nodig hebt hangt af van de grootte van de kamer en de rolmaat van het behang. Meet de muur zorgvuldig op en gebruik een online behangcalculator om het benodigde aantal rollen te berekenen.
5. Ja, behang kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld om meubels, deuren of zelfs speelgoed te decoreren. Wees creatief en denk buiten de kaders.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts