Leuke en speelse ontwerpen voor kleuters

Als het gaat om kinderbehang, is het belangrijk om te kiezen voor leuke en speelse ontwerpen die de verbeelding van uw kleintje prikkelen. Er zijn tal van opties om uit te kiezen, van jungle-thema’s tot geometrische patronen en schattige dierenafdrukken. In dit artikel behandelen we de beste ontwerpen voor kleuters en hoe u het perfecte behang kiest voor uw kind.

1. Jungle Avontuur

Jungle-thema’s zijn een van de meest populaire opties voor kleuterbehang. Dit ontwerp is geweldig voor kinderen die van dieren houden en graag spelen in een fantasiewereld. Van leuke apen en tijgers tot kleurrijke papegaaien en slangen, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Het toevoegen van jungledecoraties zoals lianen, bomen en planten creëert een levendige en avontuurlijke sfeer in de kamer.

2. Geometrische patronen

Geometrische ontwerpen zijn nog een populaire optie voor kleuterbehang. Ze zijn geweldig voor ouders die op zoek zijn naar meer subtiele decoratiestukken. Het gebruik van geometrische vormen kan de kamer van uw kind helpen verlichten en een moderne sfeer creëren. Het toevoegen van kleurrijke en levendige patronen zoals stippen, vierkanten of ruiten voegt een vleugje speelsheid toe aan de kamer.

3. Dierenprints

Dierenprints zijn een klassieker als het gaat om kinderbehang. Van schattige konijntjes tot lieve puppy’s en poesjes, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Het toevoegen van dierenprints aan de kamer creëert een gezellige en speelse omgeving. Het is ook gemakkelijk om te combineren met andere decoratiestukken zoals kussens, dekens en speelgoed.

4. Steden Thema

Een stadsthema is perfect voor kinderen die houden van stedelijke omgevingen en architectuur. Dit ontwerp brengt het vibrante stadsleven in de kinderkamer. U kunt kiezen voor willekeurige gebouwen, of voor een meer gestructureerde aanpak met herkenbare wolkenkrabbers. Het toevoegen van kleurrijke lichten zoals gele taxi’s en rode vuurtorens maakt het ontwerp compleet.

5. Fantasie Tuinen

Fantastische tuinen zijn een prachtig ontwerp voor kleuterbehang. Dit ontwerp draagt bij aan de levendige verbeelding van uw kind. U kunt kiezen uit bloemen, vlinders, vogels en meer om de sfeer van een magische tuin te creëren. Het gebruik van levendige kleuren brengt de fantasie tot leven.

6. De zee

Een zee-thema is perfect voor kinderen die van water en dieren houden. Dit ontwerp brengt het leven in de oceaan tot leven in de kamer van uw kleintje. U kunt kiezen uit een scala aan ontwerpen, waaronder walvissen, haaien, vissen en ander zeeleven. Blauw en groen zijn de perfecte kleuren voor een rustgevende sfeer.

7. Magisch Bos

Magische bossen zijn een fascinerend ontwerp voor kleuterbehang. Dit ontwerp roept een gevoel van mysterie en verbeelding op. U kunt kiezen uit ontwerpen zoals elfjes, kabouters of schattige diertjes. Het toevoegen van fantasie-elementen zoals glinsterende sterren en neonkleurige bomen maakt de sfeer compleet.

8. Regenbogen

Regenbogen zijn een van de meest populaire ontwerpen voor kleuterbehang. Dit ontwerp voegt kleur toe aan de kamer van uw kind. Regenbogen zijn een prachtige manier om de verbeelding van uw kind te prikkelen en het ontwerp kan gemakkelijk worden gecombineerd met kleurrijke dieren en andere speelse decoraties.

9. Prinsessenkasteel

Voor de prinsessenliefhebber is een kasteel-thema perfect voor kleuterbehang. Dit ontwerp roept een gevoel van koninklijke liefde op en er zijn tal van ontwerpen om uit te kiezen. Het toevoegen van kroonluchters, kroontjes en lakens met franjes maakt het thema helemaal af.

10. Sterrenhemel

Een sterrenhemel is perfect voor kleuters die ’s nachts naar de sterren willen kijken. Dit ontwerp is ideaal voor diegenen die rustige en serene nachten willen. Het gebruik van levendige kleuren geeft de vallende sterren en planeten een aantrekkelijke uitstraling.

11. Ruimte

Als uw kind gefascineerd is door de ruimte, is dit het perfecte behang voor de kinderkamer. Dit ontwerp maakt de kinderkamer ruim en levendig. Het is gemakkelijk om verschillende planeten, ruimtevaartuigen en UFO’s toe te voegen om het thema compleet te maken.

12. Circus

Het circus-thema is een klassiek ontwerp voor kleuters en brengt direct een vrolijke sfeer in de kamer. Dit ontwerp heeft alles, van clowns en olifanten tot leeuwen en acrobaten. Een circus-thema creëert een gezellige en feestelijke omgeving.

13. Stripfiguren

Stripfiguren zijn populair voor kleuterbehang, omdat kinderen zich veilig voelen bij bekende karakters. U kunt kiezen uit bekende karakters zoals Mickey Mouse, Dora The Explorer en Batman tot “in-house characters” in de stijl van uw kind’s favoriete stripboeken of films. Het toevoegen van stripfiguren geeft de kinderkamer een hilarische en speelse uitstraling.

14. Dinosaurussen

Van hun gigantische afmetingen tot hun ongelooflijke historie, dinosaurussen blijven een eeuwige favoriet voor kinderen. Een dinosaurusthema brengt de prehistorie tot leven in de kinderkamer. U kunt kiezen uit vleesetende Tyrannosaurussen of langnek Brontosaurussen. Het gebruik van aardetinten en donkergroene kleuren helpt om een sfeer van avontuur toe te voegen aan de kinderkamer.

15. Superhelden

Voor de kleine superhero-fanaten is een superheldenthema perfect voor de kinderkamer. Dit ontwerp brengt de strijd tegen het kwaad en de triomf goed over. Er zijn talloze superhelden om uit te kiezen, van Superman tot Spiderman en Batman. Het toevoegen van decoratiestukken zoals kussens, gordijnen en beddengoed maakt het thema compleet.

In conclusie zijn er tal van opties om uit te kiezen als het gaat om leuke en speelse ontwerpen voor kleuters. Het kiezen van het perfecte ontwerp voor uw kind kan een moeilijke taak zijn, maar met deze gids is het gemakkelijker dan ooit tevoren.

1. Welke kleuren zijn het meest geschikt voor kleuterbehang?
– Levendige kleuren zoals rood, geel, groen en blauw zijn perfect voor kleuterbehang.

2. Is het beter om te kiezen voor een thematisch of non-thematisch design voor kleuterbehang?
– Dit ligt vooral aan de smaak van de ouders en het kind. Thematisch design kan een fantasiewereld creëren terwijl non-thematisch design een meer subtiele sfeer uitstraalt.

3. Kan ik het behang zelf installeren?
– Ja, maar het is aan te raden om dit te laten doen door een professional om mogelijke problemen te voorkomen.

4. Hoeveel kost het gemiddelde kleuterbehang?
– Dit hangt af van het ontwerp en de grootte van de kamer. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €20 en €50 per rol.

5. Hoe vaak moet je kleuterbehang vernieuwen?
– Dit hangt af van de slijtage van het behang. Over het algemeen wordt aangeraden om behang om de paar jaar te vervangen.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts