Tips voor het combineren van kinderbehang met andere decoratieve elementen

Kinderbehang is een fantastische manier om een kinderkamer tot leven te brengen. Er zijn zoveel verschillende soorten kinderbehang beschikbaar, met kleurrijke patronen en leuke afbeeldingen van dieren, karakters en objecten die kinderen aanspreken. Maar hoe combineert u kinderbehang met andere decoratieve elementen om een harmonieus geheel te creëren? In dit artikel delen we enkele handige tips om ervoor te zorgen dat uw kinderkamer er fantastisch uitziet.

1. Begin met het kiezen van het juiste kinderbehang

Voordat u andere decoratieve elementen aan de kamer toevoegt, moet u ervoor zorgen dat u het juiste kinderbehang kiest. Zorg ervoor dat het patroon, de kleuren en de afbeeldingen passen bij de smaak van uw kind en de rest van de kamer.

2. Gebruik complementaire kleuren

Als u andere decoratieve elementen aan de kamer wilt toevoegen, zorg er dan voor dat u complementaire kleuren gebruikt. Dit betekent dat u kleuren kiest die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel, zoals blauw en oranje, of paars en geel. Dit creëert een goed uitgebalanceerd kleurenschema en helpt het kinderbehang op te gaan in de rest van de kamer.

3. Voeg textuur toe

Door textuur toe te voegen aan de kamer, kunt u een gevoel van diepte en interesse creëren. Gebruik bijvoorbeeld behang met een textuur zoals baksteen of houtnerf, of voeg tapijten, kussens en dekens toe met interessante texturen zoals faux fur of breisels.

4. Voeg verlichting toe

Goed geplaatste verlichting is een geweldige manier om de kamer op te fleuren en tegelijkertijd de decoratieve elementen te accentueren. Gebruik verschillende soorten verlichting, zoals hanglampen, tafellampen en wandlampen, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

5. Creëer een thema

Een leuk thema kan helpen om de kamer samenhangender te maken en het kinderbehang meer op te laten gaan in de rest van de kamer. Kies een onderwerp zoals dieren, ruimtevaart of prinsessen en gebruik decoratieve elementen die bij dat thema passen, zoals speelgoed, kussens en beddengoed.

6. Mix patronen en prints

Een tikkeltje durf kan nooit kwaad. Het combineren van verschillende patronen en prints kan een unieke uitstraling geven aan de kamer. Het werkt het beste als u een bepaald kleurenschema heeft en de patronen op elkaar afgestemd zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een gestreept tapijt combineren met een bloemenbehang of een sterpatroon.

7. Maak gebruik van muurstickers

Muurstickers zijn een geweldige manier om meer visuele interesse toe te voegen aan de kamer zonder dat u een nieuw behang hoeft te kiezen. Kies muurstickers die passen bij het thema van de kamer en plaats ze op vlakke oppervlakken zoals muren, meubels en deuren.

8. Gebruik kunstwerken

Kunstwerken kunnen een geweldige manier zijn om visuele interesse en persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen. Gebruik ingelijste afbeeldingen of schilderijen die passen bij het kleurenschema en de stijl van de kamer.

9. Maak gebruik van opbergmeubels

Opbergmeubels zijn niet alleen handig om speelgoed en kleding in op te bergen, maar kunnen ook ingezet worden voor een slimme decoratie. Kies opbergmeubels die bij de rest van de inrichting passen, zoals planken, boekenkasten of leuke speelgoedkisten.

10. Maak gebruik van contrast

Contrast is ook iets wat u kan toepassen in de kinderkamer. Contrast kan voor een speels effect zorgen. Voeg bijvoorbeeld ruwe houten elementen toe aan een kamer met gladde oppervlakken of kies een decoratieve kroonluchter als een contrasterende aanvulling op het kinderbehang.

11. Gebruik tapijten

Naast dat ze comfortabel zijn, kunnen tapijten ook prachtige decoratie vormen. Het plaatsen van een tapijt in een kinderkamer kan bijdragen aan de sfeer en warmte van de kamer en tegelijkertijd een speels effect aan de look & feel toevoegen.

12. Werk met geuren

Een goede geur kan een belangrijk aspect zijn voor een gezellige kamer. Geurkaarsen, luchtverfrissers en aromadiffusers met speelse geuren kunnen voor de nodige ambiance zorgen.

13. Voeg persoonlijke elementen toe

Maak de kinderkamer persoonlijker door elementen toe te voegen die gerelateerd zijn aan de persoonlijkheid van uw kind. Deze elementen kunnen foto’s, zelfgemaakte kunstwerken of zelfs sportuitrustingen omvatten. Dit zal de kamer uniek en persoonlijk maken.

14. Kies voor een rustgevende tint

Hoewel felle kleuren en bekende karakters populair zijn bij kinderen, kunnen ze soms onrust in de kamer creëren. Het is dus nuttig om een rustige tint toe te voegen zoals beige, licht- of babyblauw, of zachte roze, om een gevoel van harmonie en kalmte in de kamer te brengen.

15. Communiceer met uw kind

Hoewel het van belang is dat de kamer een harmonieus geheel vormt, is het ook belangrijk om te onthouden dat deze kamer is gemaakt voor uw kind. Het is essentieel dat u communiceert en compromissen sluit over welke elementen het kind wel of niet wil zien in hun kamer. Uiteindelijk moeten ze zich er comfortabel en gelukkig in voelen.

Er is een breed scala aan decoratieve elementen die u kunt toevoegen aan de kinderkamer om deze mooier te maken. Door slim kleuren, texturen, thema’s en patronen te mixen, kunt u de kamer tot leven brengen en tegelijkertijd de verbeeldingskracht van uw kind stimuleren. Vergeet niet om rekening te houden met de leeftijd, de persoonlijkheid en de smaak van uw kind bij het inrichten van de kamer.

1. Kan ik meerdere patronen combineren in de kinderkamer?

Ja, het is mogelijk om meerdere patronen te combineren in de kinderkamer, zolang u ervoor zorgt dat de kleuren goed bij elkaar passen en de patronen op elkaar zijn afgestemd.

2. Hoe kan ik het kinderbehang het beste accentueren?

Gebruik complementaire kleuren en creëer contrast met andere decoratieve elementen zoals verlichting, textuur en kunst.

3. Hoe voeg ik een persoonlijk element toe aan de kamer?

Voeg elementen toe die gerelateerd zijn aan de persoonlijkheid van uw kind, zoals foto’s, kunstwerken of sportuitrustingen.

4. Welke geuren zijn geschikt voor de kinderkamer?

Kies voor speelse geuren zoals citrus of vanille om de kamer gezelliger te maken.

5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind zich op zijn gemak voelt in de kamer?

Communiceer en compromis met uw kind over welke elementen het wel of niet in hun kamer willen zien. Zorg er ook voor dat de kamer past bij de leeftijd, persoonlijkheid en smaak van uw kind.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts