Tips voor het kiezen van kinderbehang dat gemakkelijk schoon te maken is

Kinderen zijn geweldig, maar ze kunnen soms ook erg rommelig zijn. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de inrichting van hun slaapkamer makkelijk schoon te houden is. Het kiezen van het juiste behang is daar een belangrijk onderdeel van. Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen bij het kiezen van kinderbehang dat gemakkelijk schoon te maken is.

1. Kies voor afwasbaar behang

Het kiezen van afwasbaar behang voor de kinderkamer is de beste manier om te zorgen dat u het behang makkelijk schoon kunt houden. Hiermee kunt u vlekken en vette vingers makkelijk afnemen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beschadiging van het behang.

1.1 Kijk naar het materiaal van het behang

Niet alle materialen zijn afwasbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat het schoonmaken aankan zonder beschadigd te worden. Vinylbehang is bijvoorbeeld een materiaal dat uitermate geschikt is voor de kinderkamer.

1.2 Vermijd papieren behang

Papieren behang is niet waterbestendig en zal na een korte tijd al lelijke vlekken en beschadigingen vertonen. Vermijd papieren behang als u een makkelijk schoon te houden kamer wilt.

2. Gebruik matte afwerkingen

Matte afwerkingen zijn minder glimmend dan glanzende afwerkingen en daardoor minder snel aangetast door vingerafdrukken. Dit maakt het schoonmaken van het behang een stuk makkelijker.

2.1 Vermijd hoogglans afwerkingen

Hoogglans afwerkingen maken het moeilijk om vlekken te verwijderen, en maken de kleine gebreken van het behang zichtbaar.

2.2 Probeer verf op waterbasis

Verf op waterbasis of latexverf heeft een matte afwerking waardoor het makkelijk te reinigen is. Verf kan ook een goed alternatief zijn voor behang.

3. Kies voor donkere kleuren

Donkere kleuren zullen minder snel vuil lijken en zijn daardoor makkelijker te onderhouden.

3.1 Gebruik één dominante kleur

Door één kleur te kiezen als dominante kleur, maakt u het makkelijker om de kamer schoon te houden. U hoeft dan niet voor elk stukje behang een andere kleur te onderhouden.

3.2 Gebruik kleuren die bij de stijl van de kamer passen

Kleuren die bij de stijl van de kamer passen, zorgen voor een harmonieus geheel. Overweeg bijvoorbeeld om de kleuren van het behang terug te laten komen in de rest van de kamer.

4. Vraag hulp aan een expert

Het kiezen van behang kan lastig zijn. Vraag daarom hulp aan een expert, zoals een verkoper of een interieurontwerper.

4.1 Vraag om advies

Vraag om advies over welke soorten behang het meest geschikt zijn voor de kinderkamer. Een verkoper kan u hierbij helpen.

4.2 Laat de expert uw kamer zien

Een interieurontwerper kan u helpen om de kamer te bekijken en te adviseren welke kleuren en stijlen bij de kamer en het huis zelf passen.

Als u deze tips volgt, kunt u gemakkelijk behang kiezen dat makkelijk schoon te houden is en uw kinderen een mooie en praktische slaapkamer geven.

1. Hoe kan ik verkleuring van het behang voorkomen?

Om verkleuring te voorkomen, vermijd direct zonlicht op het behang. Het gebruik van verduisterende gordijnen kan hierbij helpen.

2. Hoe kan ik behang verwijderen dat niet afwasbaar is?

U kunt niet afwasbaar behang verwijderen met een oplossing van water en zeep. Gebruik in plaats daarvan een behangafbijtmiddel om het behang te verwijderen.

3. Kan ik verf gebruiken in plaats van behang?

Ja, verf kan een goed alternatief zijn voor behang. Verf op waterbasis is vaak makkelijker schoon te maken dan behang.

4. Kan ik eigenlijk elk soort behang gebruiken in de kinderkamer?

Nee, niet elk soort behang is geschikt voor de kinderkamer. Vermijd bijvoorbeeld papieren behang en hoogglans afwerkingen.

5. Hoe vaak moet ik het behang schoonmaken?

Het is aan te raden om het behang minstens één keer per maand schoon te maken. Als uw kinderen echter erg actief zijn in de kamer, dan is het verstandig het behang vaker schoon te maken.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts