Tips voor het kiezen van kinderbehang dat meegroeit met je kind

Als ouder wil je het beste voor je kind, en dat geldt ook voor het interieur van hun slaapkamer. Kinderbehang vormt een belangrijk onderdeel van het interieur en kan een sfeer creëren die rustgevend is voor je kind. Maar naarmate kinderen ouder worden, verandert hun smaak en kunnen ze hun slaapkamer opnieuw willen inrichten. Daarom is het van belang om kinderbehang te kiezen dat meegroeit met je kind en hun veranderende smaak. In dit artikel delen we enkele tips voor het kiezen van kinderbehang dat de tand des tijds doorstaat.

1. Kies tijdloze ontwerpen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om trendy ontwerpen te kiezen, is het beter om te gaan voor tijdloze ontwerpen. Patronen zoals stippen, strepen en ruiten zijn klassieke opties die jarenlang kunnen meegaan zonder uit de mode te raken. Deze patronen zijn ook gemakkelijk te combineren met andere interieuraccessoires en meubels.

2. Ga voor neutrale kleuren

Hetzelfde geldt voor kleuren. Het is verstandig om te kiezen voor neutrale kleuren die rust uitstralen, omdat dit een tijdloze uitstraling heeft en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs zijn populaire keuzes die overal bij passen.

3. Denk na over de toekomst

Als je kind nog jong is, kan het verleidelijk zijn om behang te kiezen met schattige afbeeldingen van dieren, cartoonfiguren of fantasiewezens. Maar bedenk dat je kind op een gegeven moment ouder wordt en niet meer geïnteresseerd is in deze afbeeldingen. Kies daarom voor een ontwerp dat meegroeit met je kind en op de lange termijn geschikt blijft.

4. Kies voor behang met meerdere lagen

Behang met meerdere lagen lijkt misschien duurder, maar kan uiteindelijk kosten besparen doordat het langer meegaat. Behang met meerdere lagen heeft een extra beschermlaag wat kan voorkomen dat het behang beschadigt of scheurt. Dit is vooral handig als je kinderen hebt die graag op de muur tekenen.

5. Overweeg vinylbehang

Vinylbehang heeft een praktisch voordeel omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Het kan snel worden afgenomen en kan tegen een stootje. Daarnaast is vinylbehang ook beschikbaar in veel verschillende patronen en kleuren, zodat er altijd iets te vinden is dat past bij de smaak van je kind.

6. Raadpleeg je kind

Laat je kind betrokken zijn bij het kiezen van het behang. Laat ze verschillende opties zien en vraag om hun mening. Dit kan hun verantwoordelijkheidsgevoel vergroten en er voor zorgen dat ze blij zijn met de uiteindelijke keuze.

7. Overweeg muurstickers

Mocht je toch voor behang met patronen of afbeeldingen willen gaan, overweeg dan muurstickers in plaats van behang. Muurstickers zijn goedkoper en makkelijker te vervangen. Daarnaast zijn muurstickers ook beschikbaar in diverse vormen en maten.

8. Maak een statement

Als je kind ouder wordt, willen ze misschien een eigen identiteit creëren door middel van hun slaapkamer. In dat geval kan het leuk zijn om een statement te maken met het behang. Kies bijvoorbeeld voor een grote muurschildering of een opvallend patroon in een felle kleur.

9. Breng structuur aan

Niet alleen kleur en ontwerp spelen een rol bij het kiezen van kinderbehang, maar ook de structuur van het behang. Kies voor behang met reliëf of textuur om extra dimensie toe te voegen aan de slaapkamer.

10. Maak het persoonlijk

Kies voor behang dat past bij de persoonlijkheid van je kind. Laat bijvoorbeeld hun hobby’s, interesses of favoriete kleuren terugkomen in het behang. Zo wordt de slaapkamer van je kind een persoonlijke ruimte waar ze zich helemaal thuis voelen.

11. Experimenteer met prints

Wanneer je behang hebt gekozen met een neutrale kleur, is het leuk om het behang te combineren met een opvallende print. Kies bijvoorbeeld voor een animal print of een ander leuk motief om een speels effect te creëren.

12. Kies voor duurzaamheid

Kies voor behang van hoge kwaliteit voor duurzaamheid en een lange levensduur. Dit kan zowel in praktisch als in financieel opzicht besparen.

13. Overweeg verschillende soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan behang met bloemen, strepen of betonlook.

14. Bedenk een thema

Als je kind een bepaalde interesse heeft, kan het leuk zijn om een thema te bedenken voor de slaapkamer. Kies behang dat past bij het thema, bijvoorbeeld een jungle-thema met groen en bruin behang met een print van bladeren en dieren.

15. Ga voor praktisch

Behang kan niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Kies bijvoorbeeld voor behang met een whiteboard functie, zodat je kinderen erop kunnen tekenen en schrijven.

Het kiezen van kinderbehang dat meegroeit met je kind kan een uitdaging zijn, maar met deze tips maak je het proces een stuk makkelijker. Door te kiezen voor neutrale kleuren en tijdloze ontwerpen, behang van hoge kwaliteit en door je kinderen te betrekken bij het proces, maak je niet alleen een slaapkamer die aan hun wensen voldoet, maar ook een kamer die ze jarenlang kunnen gebruiken.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet kinderbehang worden vervangen?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het behang, hoe oud het kind is en hoe vaak de kamer wordt gebruikt. Over het algemeen gaat kwalitatief hoogwaardig behang minstens drie tot vijf jaar mee.

2. Hoe kan ik de slaapkamer van mijn kind personaliseren?

Behang is een geweldige manier om de slaapkamer van je kind te personaliseren. Je kunt een patronen of kleuren kiezen die passen bij hun interesses, hobby’s of favoriete kleuren. Daarnaast kun je ook persoonlijke elementen toevoegen, zoals foto’s of kunstwerken.

3. Waar moet ik op letten bij het kiezen van kinderbehang?

Bij het kiezen van kinderbehang is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het behang, het ontwerp, de kleur, de praktische bruikbaarheid en of het behang meegroeit met je kind. Daarnaast moet je ook rekening houden met de interesse en persoonlijkheid van je kind.

4. Welke stijlen van kinderbehang zijn populair?

Populaire stijlen van kinderbehang zijn onder andere neutrale patronen zoals strepen en stippen, dierenpatronen en fantasiewezens. Daarnaast zijn er verschillende soorten behang beschikbaar, zoals bloemen, strepen of betonlook.

5. Kan ik het behang zelf aanbrengen?

Ja, het is mogelijk om behang zelf aan te brengen. Zorg ervoor dat de muur glad en schoon is voordat je begint. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door en volg ze stap voor stap. Veel succes!

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts