Tips voor het onderhoud van kinderbehang

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om te weten hoe je kinderbehang moet onderhouden. Kinderen zijn geen perfecte wezens en uit pure nieuwsgierigheid kunnen ze flink wat schade aanrichten aan muren. Bovendien kan het behang in korte tijd vuil worden door vuile handjes en vlekken. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van kinderbehang.

Houd het schoon

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het behang van de kinderkamer mooi te houden, is door het zo schoon mogelijk te houden. Gebruik een zachte en droge doek om het behang af te stoffen.

Gebruik alleen geschikte schoonmaakmiddelen

Als je het behang van de kinderkamer wilt schoonmaken, zorg er dan voor dat je alleen schoonmaakmiddelen gebruikt die geschikt zijn voor behang. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schurende middelen.

Vermijd direct zonlicht

Kinderbehang kan snel verkleuren als het constant aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Houd de gordijnen of jaloezieën van de kinderkamer daarom altijd gesloten als het buiten zonnig is.

Gebruik kindvriendelijke materialen

Kies behang dat gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen slijtage. Vinylbehang en afwasbaar behang zijn goede opties. Bovendien kun je ook kiezen voor decoratieve muurstickers die kindvriendelijk zijn.

Repareer beschadigingen snel

Als er een scheur of beschadiging ontstaat, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Gebruik in de meeste gevallen behanglijm om het behang weer aan de muur te plakken.

Vermijd plakband

Plakband kan de verf of het behang beschadigen als je het wilt verwijderen. Gebruik daarom liever schilderstape als je iets wilt ophangen of vastplakken.

Wees voorzichtig met speelgoed

Voorkom dat kinderen met speelgoed tegen de muren of het behang aanstoten. Houd speelgoed daarom uit de buurt van de muren of zet een kleed op de grond om speelruimte te creëren.

Droge poeders

Vermijd droge poeders (zoals poeder van talk, glitter, etc.) in de buurt van het behang. Mocht dit wel op de muur komen, probeer het dan voorzichtig met een stofzuiger op te zuigen.

Let op vochtige plekken

Vochtige plekken in de kamer kunnen schimmel en meeldauw veroorzaken. Vermijd daarom de muren waar vocht zich kan ophopen, zoals rond de douche, het bad en de wasbak.

Houd huisdieren uit de buurt

Huisdieren kunnen onbedoeld krassen maken op het behang of hun pootjes vuil maken op de muren. Houd daarom huisdieren uit de buurt van de muren.

Repareren van een klein gaatje

Als er een klein gaatje in het behang zit, dan kun je deze eenvoudig repareren met een stukje behangpapier dat je er overheen plakt. Gebruik vervolgens behanglijm om het papier op zijn plaats te houden.

Maak gebruik van een stoomreiniger

Als je behang er erg vuil uitziet, dan kun je een stoomreiniger gebruiken om het te reinigen. Zorg wel dat je de stoomreiniger op de laagste stand zet om het behang niet te beschadigen.

Droog behang snel na het schoonmaken

Als je het behang hebt schoongemaakt, droog het dan zo snel mogelijk af om te voorkomen dat er vocht in de muur trekt. Gebruik een droge doek om het overtollige water op te vegen.

Verwijder vlekken snel

Als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat er vlekken op het behang komen. Verwijder deze vlekken zo snel mogelijk met een vochtige doek en een zachte zeep.

Houd het behang droog

Het is belangrijk om het behang van je kinderkamer droog te houden. Dit kan vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen. Zorg daarom dat er voldoende ventilatie is in de kamer.

Conclusie: goed onderhoud van kinderbehang is gemakkelijk te bereiken met deze tips. Houd het behang schoon en droog, gebruik alleen geschikte schoonmaakmiddelen en repareer beschadigingen zo snel mogelijk om de levensduur van het behang te verlengen.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe vaak moet je kinderbehang schoonmaken?
A: Het is raadzaam om het kinderbehang eenmaal per maand schoon te maken.

2. Welke materialen zijn het beste voor kinderbehang?
A: Vinylbehang en afwasbaar behang zijn goede opties voor kinderbehang.

3. Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?
A: Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor behang.

4. Kun je vuile handjes van het behang reinigen?
A: Ja, gebruik een vochtige doek en een zachte zeep om vuile handjes te reinigen.

5. Is het mogelijk om kleine beschadigingen zelf te repareren?
A: Ja, gebruik behanglijm en een stukje behangpapier om kleine beschadigingen te repareren.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts