De nieuwste trends in kinderbehang

Kinderen groeien op en hun interesses veranderen constant. Een manier om hun kamer een nieuw leven in te blazen is door middel van behang. Met zoveel verschillende opties kan het kiezen van het juiste behang een uitdaging zijn. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends in kinderbehang en vind het perfecte ontwerp voor de kamer van je kind.

Natuurlijke kleuren en patronen

Natuurlijke kleuren en patronen zijn erg populair geworden voor kinderbehang. Denk aan behang met bos- of junglethema’s, bloemenprints en afbeeldingen van dieren zoals vogels en vlinders. Dit soort behang kan een rustige en ontspannen omgeving in de kamer van je kind creëren.

Muurschilderingen

Muurschilderingen zijn een hippe en creatieve manier om de kamer van je kind te versieren. Het kunnen aangepaste, handgeschilderde ontwerpen zijn of zelfs fotobehang. Muurschilderingen zijn de perfecte manier om de kamer van je kind echt uniek te maken.

Toegepast patroon

Patronen die op de muur worden aangebracht zijn een trend die we steeds vaker zien. Behang met geometrische vormen of abstracte patronen kan een speelse en interessante dimensie toevoegen aan de kamer van je kind. Bovendien is dit soort behang gemakkelijk te combineren met verschillende kleuren en meubels.

Over de top

Als subtiel behang niet bij je kind past, waarom zou je dan niet voor de over-the-top look gaan? Felle kleuren en grote patronen zijn een trend die we steeds vaker zien in kinderkamers. Dit soort behang kan een verfrissend alternatief zijn voor de gebruikelijke pastel- en neutrale kleuren.

Decoupeerzagen

Behang met geponste vormen zien we steeds meer terugkomen in kinderkamers. Dit soort behang kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het creëren van een patroon op een hele muur of alleen op een accentmuur.

Tekstwerken

Quotes, zinnen en woorden die rechtstreeks op de muur zijn geschreven zijn niet alleen inspirerend, maar ook een frisse en moderne manier om de muur te versieren. Textielbehang is ook een optie, waarbij woorden en patronen zijn geweven in de stof.

Muurstickers

Muurstickers zijn een leuke en gemakkelijke manier om de kamer van je kind te personaliseren. Met duizenden verschillende ontwerpen, kleurencombinaties en maten kunnen muurstickers aan elk thema worden aangepast.

Spelletjeskamer

Voor kinderen die dol zijn op spelletjes, is er behang met bordspel ontwerpen. Je kind hoeft niet te kiezen tussen behang en vermaak, want het behang is nu zelfs deel van het speelgoed.

Leermaterialen

Behang met educatieve afbeeldingen, zoals de wereldkaart, kan op speelse wijze de kennis van je kind uitbreiden. Dit soort behang is niet alleen kleurrijk en interessant, maar kan ook fungeren als decoratie in de kamer van je kind.

Glitter en Glamour

Wie houdt er niet van een beetje glans? Behang met glitterafwerking is op dit moment erg populair. De subtiele glans kan een gevoel van glamour en plezier toevoegen zonder overdreven te zijn.

Vintage

Als je kind een vintage en nostalgische kamer wil, overweeg dan om ouderwetse patronen te gebruiken, zoals bloemen- of pauwenmotieven. Dit soort patronen creëren een eigenzinnige en unieke sfeer in de kamer van je kind.

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn terug van weggeweest. Zachte kleuren zoals roze, blauw, geel en groen zijn populair geworden onder ouders die een rustige en lichte sfeer in de kamer van hun kind willen creëren.

Felle kleuren

Aan de andere kant zijn felle kleuren nu helemaal in de mode. Rood, geel, oranje en blauw zijn populaire keuzes voor kinderbehang. Felgekleurd behang kan een onvergetelijke wow-factor creëren in de kamer van je kind.

Deel en combineer

Het combineren van verschillende patronen en kleuren is niet langer taboe. Probeer twee of meer verschillende soorten behang te combineren om een ​​interessante en unieke sfeer te creëren. Let er wel op dat de kleuren en patronen nog steeds goed bij elkaar passen.

Drie dimensionaal

Behang met een 3D-look is een nieuwe trend die opduikt in kinderkamers. Dit soort behang kan een optische illusie creëren van diepte en realisme.

Minimalistisch

Minimalistisch behang is een klassieke trend en is nog steeds populair bij ouders. Dit soort behang heeft een strakke, schone uitstraling en creëert een ordelijke en georganiseerde sfeer.

Creëer een ruimte waar je kind kan worden wie ze willen zijn. Kinderbehang van vandaag de dag is veelzijdig en dynamisch, er is voor ieder wat wils. Onthoud, de kamer van je kind is niet alleen een plek om te slapen, het is een plek om te bloeien. Gelukkig hoeft het kiezen van het juiste behang niet moeilijk te zijn – volg gewoon de nieuwste trends!

Hoe lang gaat kinderbehang mee?

De duurzaamheid van kinderbehang hangt af van verschillende factoren, waaronder de gebruikte materialen, de kwaliteit van de installatie en hoe vaak de kamer wordt gebruikt. Over het algemeen gaat behang langer mee dan verf, maar zal het na ongeveer 5 tot 7 jaar moeten worden vervangen.

Kan kinderbehang op elke muur worden aangebracht?

Kinderbehang kan op elke muur van de kamer van je kind worden aangebracht, zolang de muur glad, schoon en droog is. Behang plakt mogelijk niet goed op muren met structuur, die bedekt zijn met verf of die oneven zijn.

Wat is het beste moment om kinderbehang te vervangen?

Je moet kinderbehang vervangen als het begint af te pellen, vervaagt, scheurt of er versleten uitziet. Je kunt ook kiezen voor een nieuw ontwerp als de interesses van je kind veranderen.

Hoe kan ik kinderbehang gemakkelijk verwijderen?

Je kunt kinderbehang eenvoudig verwijderen met een strijkbout en een oplossing van water en afwasmiddel. Het behang zal zacht worden door de oplossing en zal gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Kan ik behang combineren met andere wandversieringen?

Ja, je kunt behang combineren met andere wandversieringen, zoals muurstickers, kunstwerken en planken. Het combineren van verschillende soorten wandversieringen kan een unieke en interessante uitstraling geven aan de kamer van je kind.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts