Inspiratie voor kinderbehang met ruimtethema

Is jouw kind een echte astronaut in spe? Of gewoon een groot fan van alle glinstering die de ruimte te bieden heeft? Dan is behang met ruimtethema de perfecte manier om de slaapkamer van je kind om te toveren in een buitenaardse wereld. In dit artikel geven we inspiratie en tips voor het creëren van deze kosmische sfeer.

Kies de juiste kleuren

De kleuren die je kiest voor het behang zijn essentieel voor het creëren van de juiste sfeer. Kies kleuren die passen bij de ruimte, zoals donkerblauw en zwart. Denk ook aan kleuren die de sterren en de planeten nabootsen, zoals wit, goud en rood. Probeer het gebruik van neonkleuren te beperken, omdat dit de sfeer kan verpesten.

Plan de lay-out

Als je eenmaal de juiste kleuren hebt gekozen, kun je beginnen met het plannen van de lay-out. Kies je ervoor om de hele muur te bedekken met het behang of slechts een gedeelte? Speel met verschillende patronen om het effect te maximaliseren en voeg bijvoorbeeld glinsterende sterren en planeten toe op verschillende plekken.

Accessoires met ruimtethema

Om de slaapkamer helemaal af te maken, kun je gebruik maken van accessoires zoals opbergmandjes in de vorm van raketten, lichtgevende sterren en planetenlampen. Dit kan de ruimte nog beter aanvullen en de sfeer van de slaapkamer helemaal afmaken.

Creatieve patronen

Probeer om patronen te gebruiken die passen bij de kosmische omgeving. Bijvoorbeeld een patroon van de zogeheten “planeten van ons zonnestelsel” of een patroon van sterrenstelsels. Wees creatief en speel met de verschillende patronen om de slaapkamer van je kind om te toveren in de perfecte ruimte-omgeving.

De juiste verlichting

Het gebruik van de juiste verlichting kan de sfeer nog beter aanvullen. Kies de juiste lampen die de ruimte op de juiste manieren verlichten. Ook kun je overwegen om een ​​lichtgevende maan of zelfs een raketlamp op te hangen.

Kies voor meerdere materialen

Het gebruik van verschillende materialen kan de kamer nog interessanter maken. Combineer bijvoorbeeld behang met een ruimteprint met stoffen in dezelfde stijl of koop beddengoed dat past bij het ruimtethema.

Haal inspiratie uit boeken en films

Er zijn tal van kinderboeken en -films met ruimtethema die inspiratie kunnen bieden voor de slaapkamer van je kind. Denk aan “The Jetsons” of “Star Wars” als uitgangspunt voor het ontwerp van de slaapkamer.

Speel met texturen

Gebruik verschillende texturen voor het behang om de kamer nog interessanter te maken. Naast patronen kun je ook spelen met reliëf om het idee van de kosmos nog meer te benadrukken.

Breng de buitenwereld naar binnen

Haal het buitenleven naar binnen door gebruik te maken van planten. Kies voor planten die passen bij het thema, zoals een cactus om het idee van buitenaards leven te benadrukken.

Decoratieve randen

Een decoratieve rand toevoegen aan de muur kan het effect van het behang versterken, zoals een rand van planeten in ons zonnestelsel of een rand van sterren.

Creëer een rustgevende omgeving

De ruimte kan rustgevend zijn en ontspannen, ideaal voor een slaapkamer. Kies daarom voor stoffen, wandbedekking en accessoires die de kamer kalmeren, bijvoorbeeld gordijnen in neutrale kleuren.

Een muurschildering als alternatief

Een muurschildering is een alternatief voor behang en biedt veel creatieve mogelijkheden. Zoals de maan, een raket, planeten of sterrenstelsels.

Combineer met andere thema’s

Ruimte- en andere thema’s kunnen als basis dienen voor een perfecte kinderkamer. Een ruimte-thema kan bijvoorbeeld goed worden gecombineerd met een thema als robots of sterren.

DIY-projecten

Om de slaapkamer nog meer persoonlijk te maken kun je zelf een DIY-project initiëren. Zo kun je bijvoorbeeld een mobiel maken van sterren en planeten of het maken van een 3D-ruimtebehang.

Harde ondergrond versus zachte ondergrond

Denk na over de soort ondergrond die je kiest. Een harde ondergrond zoals een houten vloer biedt meer flexibiliteit voor veranderingen, terwijl een tapijt demping biedt en een kind comfortabeler kan laten spelen.

Kinderbehang met ruimtethema zorgt voor een unieke, rustgevende en creatieve slaapkameromgeving. Door ervoor te zorgen dat de kleuren, patronen en materialen passen bij de thema en de juiste verlichting te kiezen, transformeer je de slaapkamer van je kind in een kosmische woestenij. Vergeet niet om accessoires zoals opbergmandjes in de vorm van raketten en lichtgevende sterren toe te voegen om de kamer nog interessanter te maken en als je van plan bent om te kiezen voor een buitengewone muurschildering of muurstickers, vergeet dan niet om speciale effecten als reliëf en textuur te overwegen.

Veelgestelde vragen over kinderbehang met ruimtethema

1. Is het moeilijk om behang met ruimtethema op te hangen?
– Nee, behang met ruimtethema is gemakkelijk op te hangen en kan net zoals elk ander behang worden opgehangen.

2. Welk type verf past het beste bij een slaapkamer met ruimtethema?
– Verf in donkerblauw, zwart, wit en goud past het beste bij een ruimtethema.

3. Hoe kan ik de ruimtesfeer nog meer verbeteren?
– Door gebruik te maken van accessoires zoals opbergmandjes in de vorm van raketten en lichtgevende sterren, kun je de ruimte-sfeer nog meer verbeteren.

4. Kan ik behang met ruimtethema combineren met andere thema’s?
– Ja, behang met ruimtethema kan goed worden gecombineerd met een thema zoals robots of sterren.

5. Is een muurschildering een goede alternatieve optie voor behang met ruimtethema?
– Ja, een muurschildering is een goede alternatief voor behang en biedt veel creatieve opties.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts