Tips voor het kiezen van kinderbehang dat gemakkelijk te verwijderen is

Kinderen zijn erg actief en creatief. Het is dan ook geen verrassing dat hun kamers vaak het toneel zijn van hun verbeelding en speelsheid. Als ouder wil je dat je kinderen zich op hun gemak voelen in hun kamer en dat de ruimte is ingericht naar hun smaak en voorkeuren. Wat betreft de decoratie van de kamer, is behang een populaire keuze voor ouders. Behang kan namelijk gemakkelijk worden vervangen en maakt het mogelijk om de kamer op te vrolijken met kleuren en patronen. Als je behang voor de kinderkamer gaat kiezen, moet je echter wel letten op een aantal belangrijke aspecten. Hieronder geven we je enkele tips voor het kiezen van kinderbehang dat gemakkelijk te verwijderen is.

1. Kies voor afneembaar en afwasbaar behang

Kies behang dat gemakkelijk schoon te maken is. Afwasbaar en afneembaar behang is handig voor uitdagende vlekken die weleens voorkomen in een kinderkamer. Dit is vooral belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat het behang lang meegaat.

2. Zorg dat het behang makkelijk te verwijderen is

Denk er altijd aan dat je het behang hoogstwaarschijnlijk ooit zult moeten verwijderen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat het behang gemakkelijk te verwijderen is zonder dat het de muren beschadigt. Je kunt kiezen voor behang dat speciaal gemaakt is om gemakkelijk te worden verwijderd.

3. Kies voor kwaliteit

Kwaliteit is zeer belangrijk als je op zoek bent naar behang voor de kinderkamer. Het moet sterk en lang meegaan en ook de kleur moet niet snel vervagen. Dit komt doordat kinderen de neiging hebben om actief te zijn, soms veel te bewegen en dingen tegen muren aan te duwen of te plakken op het behang.

4. Overweeg een patroon

Als je een patroon voor behang kiest, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je kinderen de kleuren en het patroon leuk vinden. Dit kan hen helpen om hun eigen fantasieën en creativiteit te stimuleren. Houd echter ook rekening met de grootte van het patroon en hoe het in de kamer past.

5. Laat de kinderen hun eigen behang kiezen

Als je kinderen oud genoeg zijn om hun eigen smaak te hebben, overweeg dan hen te laten helpen bij het kiezen van het behang. Dit kan hen helpen om meer plezier te hebben in hun kamer en kan ook een kans zijn om hun creativiteit en persoonlijkheid te ontwikkelen.

6. Controleer de kwaliteit van het behang door het te voelen

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk om de kwaliteit van het behang te controleren. Voel het behang aan en bekijk of de kleur, het patroon en de textuur aansprekend zijn.

7. Ga voor een neutrale kleur

Als je in de toekomst je kamer opnieuw gaat inrichten, kan het handig zijn om te kiezen voor een neutrale kleur voor het behang. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om andere kleuren en decoraties aan te passen en te combineren.

8. Maak gebruik van muurstickers

Als behang niet de juiste keuze lijkt te zijn, kun je ook gebruik maken van muurstickers. Deze stickers zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en kunnen worden vervangen door nieuwe stickers die passen bij de leeftijd en voorkeuren van je kinderen.

9. Overweeg het gebruik van verf

Als je wilt dat jouw kinderkamer op een bepaalde manier eruit ziet, maar het kiezen van behang moeilijk is, kun je ook overwegen om de muur te verven. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende kleuren te combineren en kan ook gemakkelijk worden aangepast.

10. Vraag anderen om advies

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze, overweeg dan om anderen om advies te vragen. Vraag vrienden en familie, of raadpleeg online blogs en fora voor tips en inspiratie.

11. Kies voor een professionele aanpak

Als je echt niet zeker weet welk type behang het beste is voor jouw kinderkamer of je vindt het moeilijk om het behang aan te brengen, vraag dan advies aan een professional. Een behangdeskundige kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissing en kan ook het behang aanbrengen.

12. Houd rekening met de grootte van de kamer

Bij het kiezen van behang voor de kinderkamer moet je er ook voor zorgen dat het patroon en de kleur passen bij de grootte van de kamer.

13. Overweeg de leeftijd van je kind

Denk aan de leeftijd van je kind bij het kiezen van behang. Kies voor vrolijke kleuren en patronen als je kinderen jonger zijn. Als je kinderen ouder worden, kunnen ze hiervoor niet meer kiezen en willen ze misschien kiezen voor behang met een minder fel design.

14. Vraag een staal van het behang

Als je besluit om behang te kiezen, vraag dan om een staal van het behang om er zeker van te zijn dat het past en de kleur en het patroon je volledig aanstaan.

15. Vraag om tips bij de aankoop

Bij het kiezen van behang voor de kinderkamer zijn er misschien ook nog andere dingen waar je op moet letten. Vraag daarom naar tips en advies bij de aankoop, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Behang kiezen voor de kinderkamer kan een leuke activiteit zijn, maar het is ook belangrijk om het juiste behang te kiezen. Door rekening te houden met bovenstaande tips ben je er zeker van dat je een weloverwogen beslissing maakt bij het kiezen van behang voor de kinderkamer.

Conclusie

Het kiezen van behang voor de kinderkamer kan een leuke en uitdagende activiteit zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteitsbehang dat gemakkelijk te verwijderen en te vervangen is. Ook het kiezen van een patroon dat past bij de grootte van de kamer en de leeftijd van je kind kan belangrijk zijn. Door rekening te houden met deze tips en adviezen, ben je er zeker van dat je een weloverwogen beslissing maakt bij het kiezen van kinderbehang.

Veelgestelde vragen

1. Is behang of verf beter voor de kinderkamer?

Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Behang kan gemakkelijk worden vervangen en biedt meer creatieve mogelijkheden, terwijl verf gemakkelijker te onderhouden is en minder duur is. Overleg met je kinderen welke optie de voorkeur heeft.

2. Kost behang voor kinderen meer dan normaal behang?

Niet per se, maar er zijn wel bepaalde soorten duur behang met een speciaal patroon. Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit en om het behang te kiezen dat bij de voorkeuren van je kind past.

3. Kan ik behang van de muur verwijderen zonder dat de muur beschadigd raakt?

Ja, er is behang speciaal gemaakt om gemakkelijk te verwijderen zonder dat de muur beschadigd raakt. Let op dit soort behangs voor het beste resultaat.

4. Hoe kan ik een patroon op behang kiezen dat past bij de kamer?

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer en de andere kleuren en decoraties in de kamer. Kies een patroon dat past bij de smaak van je kinderen en ook bij de andere elementen van de kamer.

5. Waar kan ik professioneel behangadvies krijgen?

Er zijn veel retailers die professionele behangadviseurs hebben die beschikbaar zijn om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing. Informeer online of in een winkel waar je behang koopt voor meer informatie over professionele adviezen.

Share on facebook
Share on twitter

Recent Posts